WordPress.com

WordPress.com

Moeiteloos blogs ontwerpen en publiceren

VOOR

  • Snelle registratie
  • Eenvoudig personaliseren en publiceren
  • Veel nuttige extra's
  • Uitstekende online hulp

TEGEN

  • Slechte/incomplete Nederlandse vertaling

Excellent
9

Op WordPress.com creëer en beheer je gratis één of meerdere weblogs. Om je digitale praatkanaal te publiceren heb je praktisch geen technische kennis nodig. In een uitgebreid menu schrijf je blogartikelen, bepaal je de kleurtjes en geurtjes en bekijk je gedetailleerde bezoekersstatistieken.

Na het aanmaken van een WordPress.com-account kies je een domeinnaam voor je blog, in de vorm '[naam].WordPress.com.' Deze kan je later nog altijd doorlinken naar een ander webadres, dat bijvoorbeeld op '.nl' eindigt. Hierna ben je klaar voor de strijd: vanuit het centrale beheermenu, oftewel 'Dashboard', ontwikkel en onderhoud je 't nieuwe blog.

In de manager vind je allerlei thema's voor de look van je weblog. Kan je programmeren, dan pas je bovendien zélf de broncode aan. Maar WordPress.com blinkt pas echt uit door de vele extra's. Zo voeg je widgets toe, kleine ruimtes met bijvoorbeeld zoekbalken of 'tagclouds' (een groep sleutelwoorden). Bovendien bevat Wordress.com talloze plug-ins om je blog (commercieel) te verbeteren. Denk hierbij aan het optimaliseren van zoekmachineresultaten, het slim linken naar Twitter of Facebook, en nog véél meer.

De Engelstalige versie van WordPress.com linkt je na registratie naar een uitstekende gids met tips over het opzetten van een succesvol blog. WordPress.com (inclusief Dashboard) is overigens in veel talen beschikbaar. De Nederlandse versie is echter onvolledig en bevat rare taalfouten.

Wil je jezelf ook op het web manifesteren? Net als bij concurrent Blogger is het aanmaken van een blog met WordPress.com een fluitje van een cent; de service bevat echter meer extraatjes! WordPress bestaat trouwens ook als losstaande software: bezit je de nodige technische bagage, dan installeer je de blogging tools ook op je eigen server.

Meeste downloads Blog voor web-apps

Meer
WordPress.com

Naar de site

WordPress.com

Beoordelingen about WordPress.com

Promotie×
AR ARREDAMENTI | Aventura | Pink Panther and Pals (26)