WebAnywhere

WebAnywhere

WebAnywhere: surfen op 't gehoor

VOOR

  • Overal beschikbaar
  • Fijne voorleesstem

TEGEN

  • Moeilijk te onthouden webadres
  • Spreekt uitsluitend Engels

Gemiddeld
6

WebAnywhere is een gratis web-applicatie die pagina's voorleest en ze zo toegankelijk maakt voor blinden en slechtzienden. De stem van WebAnywhere fungeert niet alleen als voorlezer van tekst, maar laat je ook precies weten met wat voor element op een site je te maken hebt.

Vanaf de homepage van WebAnywhere begint je surftrip en voer je in een dikke lilagekleurde balk je bestemming in. De adresbalk blijft bovenaan je pagina staan, ook wanneer je op de het gewenste adres aangekomen bent. Vervolgens geeft een stem aan wanneer de site volledig geladen is en verstrekt deze een opsomming van 't aantal 'headings' (kopjes) en links op de voor te lezen site.

Om je een idee te geven; wij openden nu.nl en kregen te horen dat deze simpelogende site 16 headings en 144 links bevat. Als je niet ingrijpt leest WebAnywhere ze allemaal voor. Gelukkig zijn er een aantal handige toetsencombinaties, waarmee je navigeert en zo de stem bijvoorbeeld pauzeert, stopt of vooruitspoelt.

De Amerikaanse stem van WebAnywhere klinkt verrassend natuurlijk, maar leest alleen Engelstalige teksten correct voor. Bezoek je een Nederlandstalige site, dan ontstaan er hilarische situaties. Er is echter meer aan de hand. WebAnywhere lijkt niet met iedere pagina overweg te kunnen. Zo lukte het niet de homepage van de New York Times te openen. Bovendien kregen we WebAnywhere niet aan de praat in de browser Internet Explorer 9 op een Windows 7-systeem.

De makers van WebAnywhere geven aan dat de applicatie nog volop in ontwikkeling is en dat merk je tijdens 't gebruik. Vooralsnog lijkt WebAnywhere vooral geschikt voor sites met een beperkte hoeveelheid voorleesbare elementen, zoals een pagina voor webmail. Desalniettemin is de techniek zeer veelbelovend.

Meeste downloads Sociaal netwerken voor web-apps

Meer
WebAnywhere

Naar de site

WebAnywhere

Beoordelingen about WebAnywhere

Promotie×
04.06.1819:20 Uhr VA - Va Polygonized Hard Techno Series Techno320 kbit/s 0 / 01.583 Hits VID P2P DDL 0 Kommentare | SMVLL - Diam Diam Kubawa Satu Fourtwnty Reggae | Watch Van Helsing