Trendsmap

Trendsmap

Bekijk Twittertrends over de hele wereld

VOOR

  • Heldere trends per locatie
  • Ook video- en fototrends
  • Gemakkelijke interface

TEGEN

  • Wij vonden ze niet

Uitmuntend
8

De Trendsmap website toont alle resultaten van wereldwijde tweets op een kaart. Zo zie je precies waar mensen in Australië of zelfs in de achterhoek over twitteren. Trendsmap verzamelt wereldwijde gegevens in real-time, ofwel 'live', maar is pas echt interessant als je de trends per locatie bekijkt.

Dat het kletsprotocol Twitter populair is, blijkt wel uit een website als Trendsmap.com. De site toont op een wereldkaart de twitterrage van een bepaalde streek. Je sleept met de muis gemakkelijk de kaart naar een gewenste locatie en klikt op een woord om de bijbehorende (plaatselijke) tweets te zien. Het is interessant om te zien dat mensen via Twitter zelfs veelvuldig met elkaar communiceren. Zo wisselen op een zonnige dag de termen 'ik baal ook van die toets' en zelfs 'kijk ff op mijn papier' elkaar af.

Trendsmap heeft natuurlijk ook een groter belang. Zo bekijken professionele twitteraars welke populaire conculega's ze dienen te volgen of welke termen het twitterlandschap domineren. Voer bijvoorbeeld een locatie in op de website (rechts bovenin) en je ziet lokale, populaire getwitterde afbeeldingen & video's, notoire twitteraars en veelgeplaatste links. Om de updates over een bepaalde plek te blijven ontvangen, stel je met een druk op de knop een stad als standaard (default) in.

Trendsmap.com biedt enorm veel informatie voor fervente volgers en/of twitteraars. De website is voer voor social media experts en biedt daadwerkelijk behulpzame informatie. Naast het grappige element van 'cultureel bepaald twitteren' (check Nederlanders aan 't begin van de lente) is Trendsmap.com een uitstekend instrument voor het analyseren van wereldwijde twittertrends.

Meeste downloads Sociaal netwerken voor web-apps

Meer
Trendsmap

Naar de site

Trendsmap

Beoordelingen about Trendsmap

Promotie×
Super Danganronpa 2.5: Komaeda Nagito to Sekai no Hakaimono | They Shall Not Grow Old (2018) | xxxHolic