TinyURL

TinyURL

URL's eenvoudig korter maken

VOOR

  • Gebruiksvriendelijk links creëren
  • Bepaal de URL zelf
  • Preview van oorspronkelijke URL

TEGEN

  • Geen beheerder voor aangemaakte URL's
  • Geen bezoekersstatistieken

Uitmuntend
8

Met TinyURL zet je lange & lastig te gebruiken URL's gratis om in korte links. Zo bespaar je jezelf en anderen ruimte en ongemak bij bijvoorbeeld het lezen van e-mails en het posten op Twitter.

Om een link te verkorten gebruik je het invoerschermpje pal in het midden van de thuispagina. Plak de URL hierin, klik op 'Make TinyURL!' en je krijgt de nieuwe link spoedig te zien. Deze bevat een combinatie van willekeurige cijfers en letters. Wil je de link echter een stukje leesbaarder maken, dan bepaal je zelf de tekst in de URL. Dit werkt alléén als niemand eerder hetzelfde heeft gebruikt. Links op TinyURL blijven namelijk permanent bestaan.

TinyURL heeft nog een handige eigenschap die bijvoorbeeld concurrent bit.ly niet aanbiedt. Mensen die enige argwaan hebben over de verkorte link, stuur je een 'preview': op deze pagina zien ze de oorspronkelijke weblink. Hier staat wel tegenover dat je op TinyURL geen account kan aanmaken. De site biedt dan ook geen beheerder voor door jou gecreëerde links, noch statistieken over clicks. Bovendien ziet TinyURL er een stuk minder modern uit dan bit.ly.

Krijg je ook pijn aan de ogen als je een eindeloos lange Google Maps-link ziet? En heb je moeite om Twitter-post binnen de perken te houden? Verkort URL's dan met TinyURL!

Meeste downloads Utilities & Tools voor web-apps

Meer
TinyURL

Naar de site

TinyURL

Beoordelingen about TinyURL

Promotie×
Max Martini | Sleeveless | 5.3K 2 Tank Troopers – Wii Tank Troopers is, at most times, everything you want in a downloadable title. It fires you right into the action, quickly introducing...