Jelly

Jelly 1.0.1

Ontdek de sociale manier van zoeken

Jelly is een grappige manier om vragen te stellen en te beantwoorden via je sociale netwerken.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Vragen en antwoord geven is leuk
  • Makkelijk te gebruiken
  • Tekenen op foto's
  • Heldere interface
  • Makkelijk te installeren

TEGEN

  • Alleen Facebook en Twitter
  • Geen video-ondersteuning
  • Weinig bewerkingsmogelijkheden

Uitmuntend
8

Jelly is een grappige manier om vragen te stellen en te beantwoorden via je sociale netwerken.

Wat is Jelly precies?

Het idee achter Jelly (dat werd bedacht door de co-founder van Twitter) is mensen elkaar laten helpen en tegelijkertijd connecties opdoen. Je verbindt de app met je Facebook en Twitter accounts. Nu kun je Jelly gebruiken om vragen te stellen aan al je contacten.

Ook beantwoordt je de vragen van je social media contacten en help je zo hen weer uit de brand. Blij met een antwoord? Stuur dan een kaartje om je reddende engelen te bedanken, of beoordeel andermans antwoorden als "goed" (een beetje zoals het liken van iets op Facebook).

Tot nu toe klinkt Jelly niet heel erg anders dan andere vraag- en antwoorddiensten zoals BlurtIt of Yahoo! Answers. Jelly onderscheidt zich echter van deze andere diensten door het gebruik van foto's, zodat het er visueel erg aantrekkelijk uit ziet.

Om een vraag te stellen, maak je een foto ergens van en tik je dan wat je wilt weten. Uiteraard is het handig als de foto iets met je vraag te maken heeft, maar dit hoeft niet. Maak een foto via de app zelf of kies er eentje uit je fotobibliotheek. 

Voor je je vraag de wereld instuurt, is het mogelijk om je foto nog een klein beetje te werken. Je cropt, omlijst, zoomt in en kan zelfs tekenen op je foto. Roteren is echter niet mogelijk. Ook heeft Jelly geen filters.

Een andere verschil tussen Jelly en andere diensten is dat Jelly alleen als app beschikbaar is. Er is dus geen webversie.

Hoe gebruik je Jelly

Beginnen met Jelly is erg makkelijk. Je hebt geen account voor de service zelf nodig, je hoeft alleen je Facebook en/of Twitter account te koppelen. Heb je social integration support in iOS 7 aangezet, dan gebeurt dit vrijwel automatisch.

Dankzij de slimme interface is Jelly heerlijk om te gebruiken. Alles is erg simpel, met maar twee mogelijkheden. Onder "Point. Shoot. Ask." maak je een foto en stel je vragen, onder het kopje Activity bekijk je alle vragen die jij hebt gesteld en beantwoord, evenals de antwoorden waarvoor mensen je hebben bedankt.

Vragen die op antwoord wachten zie je in de vorm van kaarten. Je kunt ze beantwoorden of aan iemand forwarden die misschien wel het antwoord weet (of ze nu Jelly gebruiken of niet). Kun je iemand niet helpen? Dan klik je de vraag weg en verschijnt deze niet meer.

Onze mening

Uiteindelijk is de effectiviteit van Jelly afhankelijk van hoeveel gebruikers de dienst voor zich weet de winnen. Het is echter een interessant concept en een leuk alternatief voor het via Google of andere zoekmachines speuren naar antwoorden.

Meeste downloads Sociaal & Communicatie voor iphone

Meer

Beoordelingen about Jelly

Promotie×
Fast and Furious 8: The Fate of the Furious | Movies - HEVC | Ohimesama no Yurikago