Jarte

Jarte 4.1

Efficiënte no-nonsense tekstverwerker

VOOR

  • Snelheid van Wordpad
  • Handige "autosave"-functie
  • Telt woorden

TEGEN

  • Gedateerd grafisch interface
  • Spellingscontrole niet automatisch
  • Afbeeldingen uit Word-bestanden laden niet

Uitmuntend
8

Zoek je een licht alternatief voor het zware Microsoft Word, dan is het kosteloze Jarte is een uitstekende optie. Deze tekstverwerker is gebaseerd op Windows Wordpad en uitgerust met verscheidene nuttige functies en een grafisch gebruikersinterface.

Tekstverwerking verloopt met Jarte soepel en snel, maar het programma heeft meer te bieden. Zo begeef je je door middel van tabs makkelijk tussen geopende documenten. Enkele door Microsoft Word geïnspireerde functies zijn de rij- en kolomteller en de broodnodige woordenteller. Ook staat er een Nederlandse spellingscontrole ter beschikking. Tot ons aller geruststelling slaat Jarte documenten automatisch op.

De applicatie kent drie weergave-opties: Minimal, Compact en Classic. Minimal geeft je het Wordpad interface, maar het draait bij Jarte duidelijk om de Classic weergave. Functies open je niet in een taakbalk, maar met buttons. De plaatjes op de kleine knopjes zijn echter zeer onduidelijk. Het is dan ook sterk aan te raden "Show button labels" aan te vinken in het optie-menu. Het hele gebeuren ziet er sowieso zeer gedateerd uit. Aangezien dit programma constant vernieuwt, is dit is niet alleen jammer maar ook merkwaardig.

Denk even na voordat je diep in de buidel tast voor een uitgebreide maar zware tekstverwerker. Jarte biedt namelijk een uitstekend alternatief voor iedereen die tevreden is met het broodnodige én een beetje meer. Voorwaarde is wel dat je bereid bent het zonder een oogstrelend interface te stellen. Kijk anders eens naar OpenOffice.

Beoordelingen about Jarte

Promotie×
Guardians of the Galaxy Vol. 2 | Talent Spotting... | 26.11.1820:30 Uhr Windows 10 Rs5 Buisness Aio v1809.10.0 Vl Nov Preactivated 2018Betriebssystem 0 / 0762 Hits VID P2P DDL 0 Kommentare