Google Translate

Google Translate

Online tolk voor 57 talen

VOOR

  • Razendsnelle vertaling
  • Ook uitspraak mogelijk
  • Vertaalt tussen 57 talen

TEGEN

  • Grammatica niet perfect

Excellent
9

Google Translate (ook wel Google Vertaler) is de gratis vertaaldienst van de omnipotente softwaregigant. Met de dienst vertaal je teksten op 't web tussen liefst 57 talen.

Lees je graag buitenlands nieuws maar is niet altijd alles duidelijk? Met Google Translate selecteer je teksten en kopieer je ze naar je klembord om ze te vertalen. Hele zinnen of paragrafen, inclusief de grammatica, vertaalt Google Translate op verzoek. De vertaalmachine werkt niet alleen vanuit het webadres translate.google.com maar ook middels een commando op google.nl.

Om een vertaling rechtstreeks uit te voeren op Google(.nl of .com) hoef je alleen maar het volgende in te typen: "translate -je Nederlandse woord of zin- to -de gewenste taal-" en Google Translate gaat ermee aan de slag. Dit werkt gedeeltelijk wanneer je het commando in het Nederlands invoert. Zo werkt de opdracht 'Vertaal -hier je tekst- Duits' maar moet je bij Spaans en Frans invullen 'Vertaal -hier je tekst- Spanish en respectievelijk French'. De commando's voer je dus beter in 't Engels in.

Google Translate zit standaard in Google Chrome, waardoor je elke webpagina 'live' vertaalt. Ook in Gmail zit een dergelijke functie. Zo ben je in theorie in staat om naar buitenlandse contacten Nederlandse mails te schrijven, die het mailprogramma vertaalt. Natuurlijk heb je niet de garantie dat contextgevoelige zaken helemaal kloppend de mailbox van de ander inrollen.

Google Translate werkt prima wanneer je een taal gedeeltelijk beheerst. Zo vind je snel woorden en in sommige gevallen zelfs de juiste vervoegingen. Een garantie voor perfecte vertolking biedt Google Translate niet maar een spoedklusje voert het zonder problemen uit.

Meeste downloads Chat & Instant Messaging voor web-apps

Meer
Google Translate

Naar de site

Google Translate

Beoordelingen about Google Translate

Promotie×
TrackLegend | SWOT Analysis Nivea Men | Schmirgelpapier Rolle 115mm x 5m Schleifmittel Korn 40 - 400 Schleifpapier