Google Sites

Google Sites

Sites maken met Google

VOOR

  • Geen webdesignkennis vereist
  • Goede online hulpbronnen

TEGEN

  • URL niet aanpasbaar

Goed
7

Google Sites is een gratis web applicatie waarmee je binnen een handomdraai een webstek in elkaar flanst. Ervaring met webdesign is geen vereiste, want Google biedt standaard pagina's aan waar jij je inhoud alleen nog maar in hoeft te 'gieten'.

Google Sites presenteert een flink aantal kant-en-klare sjablonen (thema's), welke bestaan uit een kleurenschema, lettertype en lay-out. Nadat je een sjabloon en naam voor je site gekozen hebt, pas je deze elementen gemakkelijk aan. Ook het toevoegen van tekst, afbeeldingen en video's verloopt vlekkeloos. Dit geldt vooral voor gebruik van materiaal uit de Google diensten YouTube en Picasa.

Waar je met reguliere programma's voor het bouwen van websites zoals Adobe Dreamweaver offline werkt, knutsel je met Google Sites online. Dat werkt hier en daar verwarrend, omdat er geen verschil is tussen je project en een online voorbeeld ervan. Sterker, tenzij je de optie 'Publiek' bij het opzetten van je Google Site uitvinkt, zijn je pagina's toegankelijk iedereen.

Wil je graag een simpele site opzetten, maar ben je gespeend van iedere vorm van webdesign-ervaring? Geen paniek! Google Sites laat je lekker doe-het-zelven met een steuntje van de internetreus in de rug.

Meeste downloads Webontwikkeling voor web-apps

Meer
Google Sites

Naar de site

Google Sites

Beoordelingen about Google Sites

Promotie×
Download | Laurent Claret | Mysteries of the Abandoned