Dailymotion

Dailymotion

Eenvoudig online video's kijken en delen

VOOR

  • Duidelijke indeling
  • Knoppen voor delen via sociale media
  • Afspeellijsten creëren met gratis account

TEGEN

  • YouTube-kloon met kleiner aanbod

Goed
7

Dailymotion is een van 's werelds grootste online videoportalen. Op de site kijk je niet alleen gratis naar tienduizenden video's, maar plaats je ook je eigen filmpjes.

Hoewel marktleider YouTube een stuk meer video's bevat, verschilt Dailymotion verder niet veel van de geduchte concurrent. De thuispagina presenteert een overzicht van de categorieën en de populairste video's van het moment. Via de duidelijke zoekbalk vind je filmpjes. Met behulp van goede filters - zoals Relevantie, Best bekeken of Taal - vereenvoudig je deze zoektocht.

Om zelf video's te kunnen uploaden naar Dailymotion, dien je een (gratis) account aan te maken. Hiermee heb je ook meteen de mogelijkheid playlists, oftewel afspeellijsten, te creëren. Tevens 'abonneer' je je op andere gebruikers en groepen: zo deel je je interesses op interactieve wijze met andere internauten.

Het valt je misschien op dat Dailymotion wel heel erg YouTube-achtig klinkt. Een kijkje naar de schermafbeeldingen confirmeert dit beeld alleen maar. De videopagina's zouden bijvoorbeeld net zo goed die van YouTube kunnen zijn.

Dailymotion heeft een zeer degelijk aanbod van internetfilmpjes, maar qua functionaliteit & aspiraties is het niet meer dan een YouTube-kloon. Voor een moderne videoportaal met een wat originelere approach, neem je bijvoorbeeld eens een kijkje bij het kunstzinnig ingestelde Vimeo.

Meeste downloads Video voor web-apps

Meer
Dailymotion

Naar de site

Dailymotion

Beoordelingen about Dailymotion

Promotie×
bennodus | It's Always Sunny in Philadelphia | Awkwafina