CivWorld

CivWorld

Civilization voor Facebook

VOOR

  • Grafisch prima
  • Samenwerken of vechten
  • Allerlei mini-games

TEGEN

  • Langzaam begin
  • Betalende spelers groeien sneller
  • Farmville-imago

Gemiddeld
6

CivWorld is een gratis strategiespel dat je vanuit Facebook speelt. Deze game is gebaseerd op Civilization van Sid Meier en is speciaal ontworpen voor dit sociale netwerk.

Je begint met een klein stukje land waar je boeren en arbeiders aan het werk zet. Wanneer deze genoeg produceren, bouw je een surplus op. Daardoor heb je voldoende middelen om een leger te onderhouden. Met deze krijgsmacht val je andere spelers aan; zo ben je de heerser van je server. In CivWorld doe je ook onderzoek naar nieuwe technieken. Bouw je nu vriendschappen op met je buren -in plaats van ze aan te vallen- dan wissel je eventueel opgedane kennis, grondstoffen en voedsel uit. Op die manier bloeit je economie flink op.

De eerste stappen van CivWorld doen heel sterk denken aan Farmville; Je klikt maar wat en wacht op de oogst. Later in het spel krijg je mini-games tot je beschikking (legpuzzels en plaatjespuzzels) en uitbreidingsmogelijkheden. Toch begint de lol pas enigszins wanneer je gedwongen wordt om met andere spelers samen te werken. CivWorld laat je echter niet met jouw eigen vrienden spelen; je bent beperkt tot de server die je toebedeeld krijgt.

CivWorld is een zogeheten freemium-game. Je speelt gratis, maar wil je lekker snel groeien, dan moet de credit card er aan te pas komen. De echte Civilization-fans zijn hier totaal niet blij mee en bekritiseren dit spel vanaf dag 1. Dit gaat namelijk tegen de aard van het origineel in. Wie niet bereid is om te wachten, is volgens hen het spelen niet waard.

CivWorld is een spin-off voor Facebook van de uitermate populaire game-serie Civilization. Toch stelt het spel voornamelijk teleur. Dit komt mede door de betaalopties en het hoge Farmville-gehalte in het begin.

Meeste downloads Simulators voor web-apps

Meer
CivWorld

Naar de site

CivWorld

Beoordelingen about CivWorld

Promotie×
Watch movie | Communication Theory - 3244 Words | One Tree Hill