Microsoft verhelpt kwetsbaarheden in Windows met november-patch

Microsoft verhelpt kwetsbaarheden in Windows met november-patch

Microsoft heeft op de zogenaamde Patch Tuesday de november-update voor Windows uitgebracht. Met deze patch dicht het bedrijf een aantal gevaarlijke veiligheidslekken in vrijwel alle Windows-versies: Windows Vista 7, 8, 8.1 en verschillende edities van Windows Server.

Microsoft geeft om veiligheidsredenen slechts enkele details vrij over de kwetsbaarheden. Zo zou één van de  de kwetsbaarheden bestaan uit gemanipuleerde malware-pakketten die gebruik maken van het veiligheidslek en zich in Windows-systemen nestelen. De veiligheidsproblemen komen voor in Windows Vista, 7, 8, 8.1 en Windows RT. Volgens Microsoft hebben hackers de kwetsbaarheid nog niet uitgebuit, dus er zijn nog geen succesvolle aanvallen bekend.

Daarnaast lost de november-update veiligheidsproblemen op in onder andere de Secure Channel (Schannel) en met TCP/IP-verbinding. Ook zijn er problemen met Microsoft’s browser Internet Explorer (8,9,10 en 11) geconstateerd die inmiddels verholpen zijn.

Hoe installeer je de november-update?

Als je gebruik maakt van de automatische Windows Update-functie, dan wordt de november update vanzelfsprekend automatisch uitgevoerd.

Wil je de update liever handmatig installeren dan doe je dat via Windows Update. Je typt simpelweg Windows Update in de Windows-zoekbalk in en zoekt vervolgens naar nieuwe updates.

Bron: Microsoft

Lees ook:

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Nieuwste artikelen

Meest gedownloade apps

Mowgli Legend of the Jungle 2018 FRENCH NF BDRip XviD-EXTREME [ ] | Super Danganronpa 2.5: Komaeda Nagito to Sekai no Hakaimono | They Shall Not Grow Old (2018)