Microsoft plant wijziging privacyinstellingen van Outlook

Microsoft plant wijziging privacyinstellingen van Outlook

Microsoft zorgde deze week voor controverse op privacygebied omdat het bedrijf e-mails van een gebruiker gescand had. De gebruiker in kwestie is een oud-medewerker die eerder confidentiële versies van Windows 8 lekte. Microsoft ontdekte het lek door uitgebreide scans in Outlook uit te voeren, wat zorgde voor een hoop vragen over de privacy van het mailprogramma. Het bedrijf heeft nu laten weten dat dit niet de juiste manier is en belooft verbetering van de privacyinstellingen.

Vicepresident John Frank laat in een officieel statement weten dat Microsoft gelooft dat Outlook en Hotmail privé zijn. Een clausule in de gebruiksvoorwaarden zorgde er echter voor dat het bedrijf uitgebreid accounts kon controleren. Dit wordt binnenkort veranderd volgens Frank. In een reactie aan The Verge laat hij weten dat dergelijke scans een uitzondering zijn, en dat Microsoft werkt aan de verbetering van privacyvoorwaarden.

“De privacy van onze gebruikers is belangrijk voor ons. […] Daarom verbeteren we onze huidige werkwijze om onze transparantie in de toekomst te verbeteren.”

Vorig jaar migreerde het bedrijf gebruikers Hotmail naar Outlook. Deze stap werd niet gewaardeerd en zorgde voor grote ontevredenheid onder gebruikers. Een mogelijk privacyschandaal doet het bedrijf nog meer kwaad en het is begrijpelijk dat Microsoft direct naar buiten treedt met een verklaring.

Gisteren liet internetgigant Google weten de privacyinstellingen van Gmail te verbeteren om de berichten ook buiten de Google-datacentra te beveiligen.

Lees ook:

Volg Softonic op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over Microsoft en online privacy!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Nieuwste artikelen

Meest gedownloade apps

[滴答屋]The.House.with.a.Clock.in. | Continuar Leyendo | رضا شیری