Dvd’s maken zonder kennis van zaken

Dvd’s maken zonder kennis van zaken

Je kent dat wel: honderden minuten beeldmateriaal op je digitale camera en geen zin of tijd om het zwikje op een dvd te zetten. Het gebeurt de hobbyfilmers onder ons dikwijls, temeer omdat elke camera anders werkt. Het is daarom fijn om je video van DV-bandjes of geheugenkaartjes naar een dvd te zetten, die in elke huiskamer kan worden afgespeeld. Wij hebben een gratis programma  voor je in petto dat de klus klaart.

Met DVD Flick maak je mooie menu’s, die er op elke dvdspeler even flitsend uitzien. Wij leggen uit hoe het werkt.


Installatie van DVD Flick

De software is volledig in ’t Engels en we leggen daarom kort uit hoe je de belangrijkste functies vindt. Download de software hier en installeer het met de instructies op het scherm.

De applicatie werkt met vrijwel alle soorten video; van filmpjes gemaakt met je iPhone tot de video uit een aangesloten camera. Wij lieten flink wat formaten los op DVD Flick en hebben geen bestandstype ontdekt dat niet werkte.

Werken met DVD Flick is ontzettend eenvoudig: klik op ‘Add title’ om videomateriaal toe te voegen of sleep vanuit een map een filmpje in de interface. De knoppen bovenin het scherm herbergen de projectinstellingen en de (gele) knoppen rechts in het scherm gebruik je om hoofdstukken te beheren. Helemaal onderin het scherm stel je de locatie voor het opslaan van je dvd in.


Opsplitsen van video en hoofdstukken maken

Met DVD Flick zet je razendsnel video’s in hoofdstukken, door op ‘Edit title’ te klikken en de automatische indeling (bij een bepaald aantal minuten) te activeren. Filmpjes zet je zonder moeite in de gewenste volgorde en zelfs het toevoegen van een eigen soundtrack is mogelijk. Voor dat laatste klik je ook op ‘Edit title’, bij een geselecteerd hoofdstuk. In het overzicht selecteer je ‘Audio tracks’ en klik je op Add om een alternatief geluidsspoor (bijvoorbeeld een liedje) toe te voegen.


Het maken van de dvd

Klik je tenslotte op ‘Create dvd’ dan zet DVD Flick het project om naar ‘dvd-vaardig’ formaat. Zoals je leest in de recensie over de software, vind je de audio en video in aparte mapjes op je harde schijf. Desgewenst brandt DVD Flick voor jou de dvd.

Vind je het maken van een dvd lang duren dan hebben we een tip voor je: klik op de knop ‘Entertain me’ en je speelt Tetris terwijl je wacht!

Wil je DVD Flick tot in de kleinste details leren kennen dan raden we de officië gids (in ’t Engels) aan. Deze vind je hier, in PDF-formaat. Het overzetten van video is een heel ander verhaal en we gaan er dan ook in dit artikel vanuit dat je reeds beschikt over de filmpjes op je pc. Heb je toch vragen over het aansluiten van je camera op je computer dan zijn deze altijd welkom!

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Nieuwste artikelen

Meest gedownloade apps

Teri Bhabhi Hai Pagle 2018 Movie HD Download | Watch Movie | BritishColumbia